Schwarzwalderkirsch ontbijttaartje

In het weekend en op mijn vrije dagen probeer ik brood af te wisselen voor iets anders. Ontbijttaartjes zijn daarbij een favoriet omdat je deze van tevoren klaar kunt maken of op zaterdagochtend in je pyjama bereiden en dan onder de douche zodat je de keuken in komt en alles heerlijk ruikt naar je ontbijttaartje, kruiden en je gelijk aan kunt vallen.

Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag en door dit een dag van tevoren klaar te maken, heb je ’s morgens ook geen probleem meer met wat moet ik eten. Ik bereid altijd alles van tevoren klaar op werkdagen, maar ook op vrije dagen zorg ik voor een planning. Zodat ik altijd op tijd eet en geen hongerklop kan krijgen.

Chocolade en kersen is een goddelijke combinatie. Door een bestaand recept van Ohmypie! aan te passen, kun je nog meer heerlijke smaakcombinaties maken. Dit keer dus een Schwarzwalderkirsch ontbijttaartje.

Dit recept is koemelk-, lactose-, soja- en nachtschadevrij.

Het recept voor 1 ontbijttaartje of 1 volwassene:

Ingrediënten:

  • 1 banaan
  • 20 gram amandelmeel
  • 20 gram havervlokken
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 ei
  • zoetstof naar smaak
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 eetlepel ongezoete cacaopoeder
  • 250 gram kersen, diepvries

 

Bereiding:

Verwarm de Airfryer voor op 170℃. Vet een ovenschaal in met een beetje boter en plaats op de bodem een stuk bakpapier. Pel de banaan en prak deze in een kom tot moes. Voeg vervolgens de havervlokken, het amandelmeel, het bakpoeder, de vanillepoeder, het cacaopoeder, het ei, het zout en het zoetmiddel toe. Roer deze ingrediënten stevig door elkaar zodat er een glad beslag ontstaat. Is het beslag te stevig? Voeg dan een scheutje melk toe. Roer de helft van de kersen voorzichtig door het beslag. Giet het mengsel in een bakvorm. Zet het bakvormpje vervolgens 25 minuten in de Airfryer. Wanneer het taartje klaar is, laat je deze even afkoelen en stort deze op een bordje. Verwarm de overige kersen even zodat ze ontdooid zijn en verdeel deze over jee taartje. Smakelijk eten!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *