Lahmacunpizza met Quorn

Pizza is erg lekker, maar vaak bevat deze ook erg veel calorieen. Via Weight Watchers heb ik inmiddels kennis gemaakt met diverse varianten op de pizza. Dit keer een variant met een Turkse pizza ook wel Lahmacunpizza genoemd. Dit zijn een soort van tortilla’s met daarop een gehaktmengsel met tomatensaus en diverse kruiden. Deze zijn eenvoudig zelf te pimpen door er extra groenten, vlees en/of kaas aan toe te voegen.

Ik maak een vegetarische variant die ook nog eens sojavrij is. Dat is vaak een moeilijke combinatie. Vegetarisch of veganistisch wordt vaak ook vervangen door soja. Zelfs in groentenburgers zit vaak kaas of soja. In Quorn niet. Quorn is een product wat ontstaan is door een schimmel. Deze schimmel bevat veel eiwitten en is daardoor een prima vleesvervanger. Wel moet je deze goed verhitten voor gebruik. Dat betekent dat je ook bij het bakken van een pizza de Quorn altijd moet verwarmen.

Vandaag dus een Lahmacunpizza met Quorn.

Dit recept is lactose- en sojavrij, maar niet koemelk- en nachtschadevrij. Door de pecorinokaas te vervangen voor Wilmersburgerkaas is het wel koemelkvrij te bereiden.

Het recept voor 2 personen:

 

Ingrediënten:

  • 2 Lahmacunpizza’s of Turkse pizzabodems
  • 175 gram Quorn stukjes
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1 rode ui, in ringen
  • 2 theelepels pecorinokaas, geraspt
  • 1 eetlepel olijfolie

 

Bereiding:

Laat de pizza ontdooien en verwarm ondertussen de oven voor op 230℃. Verwarm een pan met de olijfolie. Meng in een kom de Quorn met de knoflookpoeder en de chilipoeder. Bak deze in de pan gedurende 4-5 minuten. Snijd ondertussen de rode ui in (halve) ringen en verdeel deze over de pizza, evenals de Quorn als deze uitgebakken is. Strooi als laatste de pecorinokaas erover en de oregano. Zet het geheel in de oven 7-10 minuten volgens aanwijzingen op de verpakking en bak de pizza gaar. Daarna is deze klaar om gelijk te snijden en om er smakelijk van te smullen.

NB. Ook lekker met een salade met tomaat en rucola.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *