“Vergeten” witte groenten soep

Vergeten groenten. Dat zijn eigenlijk groenten die we inderdaad zijn vergeten in het bestaan. Noem pastinaak, knolselderij, schorseneren en aardperen maar ook koolrabi, snijbiet en palmkool. Sinds we een kind hebben, gebruiken we deze groentes regelmatig, voorheen kende ik ze niet en wist ik ook niet wat ik ermee kon maken. Maar lange leve internet, waar veel ideeën en inspirerende recepten op staan. Al deze groenten hebben we al meermalen gegeten en ook op verschillende manieren. Sommige zijn heerlijk maar er zijn er ook waarbij ik denk, die hoef ik niet nogmaals te proberen. Palmkool en snijbiet hebben jullie al regelmatig voorbij zien komen.

Het idee om er een soep van te maken, kwam eigenlijk omdat er een soepmerk is dat een vergeten groentesoep op de markt heeft gebracht. Ik heb er mijn eigen versie van gemaakt door alleen witte groenten te gebruiken en natuurlijk allergievrij.

Hierbij dus onze versie van een “vergeten” witte groenten soep.

Dit recept is koemelk-, lactose-, sojavrij, maar niet nachtschadevrij.

Het recept voor 8 borden soep:

 

Ingrediënten:

  • 2 uien
  • 2 koffielepels olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • 1,5 liter groentebouillontablet
  • 1 pakje Alpro Rice Cuisine, á 250 milliliter
  • 500 gram pastinaak
  • 250 gram aardappels
  • 1 knolselderij
  • 200 gram paddenstoelenmix
  • peper en zout naar smaak

 

Bereiding:

Snipper de ui. Verhit 1 koffielepel olie in een grote soeppan. Fruit de ui 5 min. Roer af en toe. Snijdt de knoflook fijn. Voeg de knoflook toe en bak 2 min. mee. Schil en snijdt de pastinaak in blokken en voeg dit toe aan de uien. Snijdt en schil de knolselderij in gelijke blokken als de pastinaak. Doe dit ook bij de aardappels. Voeg het bouillontabletten en 1,5 liter water toe. Breng de soep aan de kook en laat 15 min. zachtjes doorkoken tot alles gaar is.

Verwarm ondertussen een koekenpan en doe hier de rest van de olijfolie in. Borstel de paddenstoelen schoon en bak deze hierin. Breng deze op smaak met peper en zout.

Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Breng op smaak met peper. Doe de soep in een bord of kom en dien hier een lepel van de paddenstoelen op. Daarna smakelijk eten!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *