De appel is een echte herfstvrucht en heerlijk voor taartjes. Een gewone appeltaart is natuurlijk heerlijk maar geen gezonde start van de dag.
Het ontbijttaartje Valentino van Ohmypie! gebruik is als basis voor veel lekkere ontbijttaartjes ook dit keer weer. Met wat simpele aanpassingen maak je een overheerlijk ontbijtje wat niet onderdoet voor een schaaltje yoghurt met muesli.
Dit keer een Applepie for Breakfast.
Dit recept is koemelk-, lactose-, soja- en nachtschadevrij.
Het recept voor 1 ontbijttaartje of 1 volwassene:
Ingrediënten:
- 1 appel
- 20 gram amandelmeel
- 20 gram havervlokken
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 ei
- 1 eetlepel zoetstof
- 1 theelepel kaneel
- 1 snufje zout
Bereiding:
Verwarm de Airfryer voor op 160℃. Vet een ovenschaal in met een beetje boter en plaats op de bodem een stuk bakpapier. Schil de appel en rasp de helft, snijdt de andere helft in plakjes voor bovenop. Voeg vervolgens de appel, havervlokken, het amandelmeel, het bakpoeder, de kaneel, het ei, het zout en het zoetmiddel toe aan een kom. Roer deze ingrediënten stevig door elkaar zodat er een glad beslag ontstaat. Is het beslag te stevig? Voeg dan een scheutje melk toe. Giet het mengsel in een bakvorm en leg de appelschijfjes er mooi bovenop. Zet het bakvormpje vervolgens 25 minuten in de Airfryer. Wanneer het taartje klaar is, laat je deze even afkoelen en stort deze op een bordje. Smakelijk eten!!!
1 Comment for “Applepie for Breakfast”
Iris
says:Ziet er weer heerlijk uit Eline! Groet Iris