Met dit koude weer is een warm luchgerecht af en toe best lekker. Soms is het lekker een soepje te nemen maar soms wil je ook wel eens iets anders.
Ook dit keer keek ik weer in de koelkast naar ideeën en zag nog een avocado, wat smeltkaas, gerookte kipfilet en een beetje tomatensalsa. Toen werd het idee geboren om een quesadilla te maken. Een typisch Mexicaanse tosti. Er zijn vele variaties maar ik heb gekozen voor een eenvoudige en zeker geen kruidige.
Vandaag dus een quesadilla met avocado en kip.
Dit recept is niet koemelk-, lactose- en nachtschadevrij, maar wel sojavrij.
Het recept voor 1 tosti, 1 volwassene.
Ingrediënten:
- 2 tortilla’s, ik koos voor meergranen
- 4 plakken cheddar smeltkaas
- 1 avocado
- 4 plakken gerookte kipfilet, vleeswaren
- 2 eetlepels tomatensalsa
- Peper en zout naar smaak
- 1 theelepel olijfolie
Bereiding:
Leg een tortilla klaar en verdeel de tomatensalsa erop. Leg hierop de kipfilet. Ontdoe de avocado van schil en ontpit deze. Snijdt de avocado in plakjes en verdeel over de tortilla. Doe er wat peper en zout op naar smaak. Leg als laatste de smeltkaas op de avocado. Dek af met de andere tortilla. Verwarm een pan en doe hierin de olijfolie. Leg de quesadilla hierin en laat deze mooi bruin kleuren. Draai deze voorzichtig om en laat ook deze zijde mooi bruin kleuren. Leg de op je bord en verdeel met een pizzasnijder in parten. Smakelijk eten!!!
Geef een reactie