Stoofpot met kip, broccoli, wortel en aardappelpuree

In het verleden hebben we wel eens een maaltijdkrat afgenomen met 3 maaltijden per week. Hierin werden vooral streekproducten verwerkt in eigentijdse gerechten. Tegenwoordig zijn er meer bedrijven met maaltijdboxen maar vaak is dit voor ons gezin niet allergievrij. Dan moet ik alsnog allerlei producten eruit halen en andere producten toevoegen om er alsnog een goede maaltijd van te maken. Het blijven keuzes. Wel gebruiken we af en toe nog de recepten omdat ze toen zo lekker waren.

Dit keer een stoofpot omdat de eerste vorst in deze periode een feit is en je hier heerlijk warm van wordt. Deze stoofpot bevat een kippenbout. Dit wist ik nooit lekker klaar te maken, maar tegenwoordig maak ik er een stoofpot van en aan het einde van de stooftijd, haal ik het vlees van het bot en maak er een eenpansmaaltijd van waar alles in zit, zelfs de gekookte aardappels kunnen erbij.

Dit keer dus een stoofpot met kip, broccoli, wortel en aardappelpuree. De groenten kun je naar eigen inzicht toevoegen. Ik koos dit keer voor winterpeen in grove stukken, broccoli en champignons. Maar dit is natuurlijk naar eigen inzicht te maken.

Dit recept is lactose-, koemelk-, en sojavrij, maar niet nachtschadevrij.

Het recept voor 2 volwassenen en 1 kind.

 

Ingrediënten:

 • 2 kippenbouten
 • zout en peper naar smaak
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 2 uien in ringen
 • 1 teentje knoflook in plakken
 • 1 eetlepel bloem
 • 1 flesje bruin bier
 • 1,5 deciliter kippenbouillon
 • 1,5 deciliter Alpro Rice Cuisine
 • 3 takjes tijm
 • 2 winterwortels, in grove stukken
 • 1 stronk broccoli, waarvan ik alleen de roosjes gebruik, maar de stelen kunnen ook meestoven in deze pot
 • 250 gram champignons in vieren
 • 500 gram aardappels
 • 200 milliliter amandeldrink, ongezoet
 • 0,5 blokje groentebouillon
 • nootmuskaat naar smaak

 

Bereiding:

Kruid de kip met peper en zout. Bak ze in een pan op half hoog vuur met de olijfolie goudbruin om en om. Haal vervolgens de kip uit de pan en houdt deze warm onder aluminiumfolie. Fruit de ui en de knoflook glazig in de pan en roer er vervolgens de bloem doorheen. Blus het geheel af met het bier en voeg daarna de bouillon en de room toe en breng het geheel aan de kook. Leg nu de kip terug in de pan en doe de tijm erbij. Stoof het geheel minimaal 60 minuten.

Schil en snijdt in de tussentijd de aardappels en kook deze gaar.

Schil en snijdt ondertussen de winterwortel, champignons en de broccoli. Doe halverwege de kooktijd de winterwortel er vast bij. Haal na 60 minuten de kippenbouten uit de pan en verwijder alle botjes. Doe de champignons en de broccoli in de pan en laat het geheel meegaren. Voeg ten slotte de stukjes kip erbij en verwarm alles door.

Pureer de aardappels. Los in een steelpan het groentebouillonblokje op in de melk en doe dit door de gepureerde aardappels. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Neem een diep bord en schep hierop de aardappelpuree, doe er vervolgens flink wat groenten en kip bovenop en daarna is het heerlijk smullen!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *