Vanavond is het sinterklaasavond. Helaas voor onze zoon is het vaak een drama om een lekkere chocoladelekkernij voor hem te vinden Vaak moet hiervoor veel verzendkosten worden betaald of is de samenstelling toch niet voor hem geschikt.
Dit jaar dacht ik het anders te doen. Een gewone “chocolade”reep omsmelten en deze oppimpen met lekker sintsnoep waar hij wel tegen kan. Dus dit keer geen recept maar hoe maak ik een allergievrije chocoladeletter.
Dit recept is lactose-, koemelk-, soja- en nachtschadevrij.
Het recept voor 1 letter:
Ingrediënten:
· 200 gram pure chocolade, ik kocht deze bij Lidl, maar inmiddels is de samenstelling veranderd en deze niet meer koemelk- en sojavrij
· 1 handvol schuddebuikjes Bolletje
· Handvol sintsnoep
Bereiding:
Smelt de chocolade in delen in de magnetron. Smelt eerst 50 gram, (1,5 minuut op 1000Watt) als deze is gesmolten, voeg je de volgende 50 gram toe en zet je deze 1 minuut in de magnetron. Als deze is gesmolten voeg je nogmaals 50 gram toe en zet je deze 1 minuut in de magnetron. Daarna roer je het geheel goed door en voeg je de laatste 50 gram toe. Dit mengsel zet je nu niet meer in de magnetron maar je laat het geheel rustig smelten onder goed roeren. Schenk nu de helft in een siliconen vorm. Doe vervolgens de schuddebuikjes erop en schenk de resterende chocolade erop. Laat een lepel achter in het schaaltje om de snoepjes vast te maken. Laat nu de letter goed uitharden. Dit duurt minimaal 2 uur bij kamertemperatuur. Zet de letter niet in de koelkast omdat deze dan wit kan slaan. Als je de letter uit de vorm haalt, kun je deze versieren met sintsnoep. Verwarm van tevoren kort even de achtergehouden lepel chocolade. Dip de onderkant van het snoep erin, plak deze op de letter en laat dit geheel kort even drogen. Inpakken en smakelijk snoepen!!!
Geef een reactie