Pasta carbonara maar dan anders

Soms wil je een snelle pasta maar dan anders als met tomatensaus. Vandaag had ik zo’n dag. Nu eens geen tomatensaus maar wat dan? Ook geen zin in room en op de planning stond champignons, rucola en kipfilet. In het verleden nam ik dan saus uit een potje, maar dat is verleden tijd. Dan nam ik een potje carbonarasaus en at dat erbij. Totdat ik op zoek ging naar een recept voor originele carbonarasaus. Dat blijkt kinderlijk eenvoudig te zijn en uit enkele ingrediënten te bestaan waaronder eieren, peper, zout en Parmezaanse kaas.

Hieronder zie je mijn versie van een pasta carbonara maar dan anders.

Ook in dit recept gebruik ik de kruidenmix van Jonnie Boer Funghi Trifolatie. Deze bevat geen zout. Je kunt ook een Italiaanse kruidenmix gebruiken.

Dit recept is niet koemelk-, lactosevrij, maar wel soja- en nachtschadevrij. Wanneer je de geraspte kaas weglaat is deze wel koemelk- en lactosevrij. Als je de kipfilet weglaat, is het gerecht vegetarisch.

Het recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 110 gram ongekookte, ongevulde pasta
  • 175 gram rucola
  • 400 gram champignons, in vieren gesneden
  • 2 eetlepels Italiaanse kruidenmix
  • 2 eieren
  • 30 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • 300 gram kipfilet

 

Bereiding:

Zet een pan met water en 1 eetlepel olijfolie op het vuur en breng dit aan de kook. Snijd de champignons in vieren. Doe 1 eetlepel olijfolie in een ovenschaal en leg de kip hierin. Kruid de kip met de Italiaanse kruidenmix en zet deze in de Airfryer. 8 minuten 140℃ en daarna 8 minuten op 180℃. Voeg een eetlepel olijfolie in een hapjespan en bak hierin de champignons met 1 eetlepel van de kruidenmix en breng dit op smaak met peper en zout. Kook ondertussen de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Klop de 2 eieren met wat peper en zout op en voeg de Parmezaanse kaas erbij. Als de pasta klaar is, giet je deze af en doe je meteen het eiermengsel erbij. Roer het goed door en doe er vervolgens de rucola bij. Leg dit geheel op een bord. Doe er de champignons bovenop en daarna de kipfilet. Top af met nog wat Parmezaanse kaas en daarna smakelijk eten!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *