Kruidnoten

Eerder deze week schreef ik over pepernoten. Wanneer we het over pepernoten hebben, dan bedoelen we vaak kruidnoten. In de winkels zijn ze vaak in diverse varianten te koop. Variërend van chocoladevarianten tot varianten met alcohol en alles ertussenin. Je kunt het zo gek niet verzinnen of de pepernoot is in die smaak te krijgen.

Het grootste verschil met de ouderwetse pepernoten is, dat dit knapperige kleine koekjes zijn en de ouderwetse zijn wat zachte taaie brokjes.

Een erg leuk en makkelijk recept wat je prima met je kinderen kunt maken. Het lukt altijd, maar afhankelijk van de grootte van de pepernoot moet je de baktijd verlengen. De onze waren nog wat zacht, maar dat vind ik persoonlijk lekkerder.

Inmiddels verkoopt de PLUS ook koemelkvrije boter die zich prima leent voor bakken. Inmiddels al veel mee geëxperimenteerd waaronder boter crème en die smaakt heerlijk.

Dit keer een aangepast recept.

Dit recept is koemelk-, lactose-, soja en nachtschadevrij. Helaas niet glutenvrij.

Ingrediënten:

  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram margarine
  • 50 milliliter kokosmelk
  • 1,5 eetlepel speculaaskruiden
  • Snufje zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170℃.  Doe de boter in een beslagkom en mix tot de boter zacht is. Meng in een andere kom de droge ingrediënten: het meel, de suiker, de speculaaskruiden en het zout. Voeg dit samen met de melk bij de boter en meng en kneed het goed met je handen tot een mooi en stevig deeg. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak kleine bolletjes van het deeg ter grootte van een pepernoot (kruidnootje). Leg de bolletjes op het bakpapier en druk de bolletjes iets aan zodat ze de vorm van een pepernoot krijgen. Bak de pepernoten ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat ze even afkoelen voordat je ze gaat eten dan worden ze harden en daarna smakelijk eten!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *